Een bord pasta met heerlijke groentjes en een goed stukske vis: dat vindt toch iedereen lekker? Bij ons thuis alvast getest en goedgekeurd! Wanneer staat dit bordje bij jou op tafel?
Ingrediënten voor dit recept
- 500 g groene asperges
- 400 g spinazie
- 2 takken kerstomaten
- olijfolie
- sauvignon azijn (of een andere zoetzure azijn)
- grof zout
- peper
- 3 sjalotjes
- 2 tenen look
- 3 el pijnboompitten
- kopje diepvrieserwtjes
- 250 g ricotta
- 500 ml volle melk + 2 cookmate witte saus
- 1 cookmate kippenbouillon
- nootmuskaat
- 400 g spaghetti
- 600 g schelvis
- wokkruiden
- klontje boter
- handvol geraspte parmezaan
Aan de slag!
- Schil de asperges en snijd het houterige uiteinde eraf. Kook of stoom ze al dente. Snijd ze in stukken.
- Stoof de spinazie en giet hem in een zeef. Duw het overtollige vocht eruit.
- Neem een aangepaste ovenschotel en leg de kerstomaatjes (aan het takje) erin. Besprenkel met olijfolie en azijn. Kruid ze met grof zout en peper. Deze gaan 25 minuten in een oven van 180°C.
- Kook de pasta in gezouten water.
- Zet een hoge pan op het vuur met een scheutje olijfolie.
- Versnipper de sjalotjes en de look. Stoof deze aan samen met de pijnboompitten.
- Doe er de uitgelekte spinazie, asperges, diepvrieserwtjes en ricotta bij. Kruid met peper, nootmuskaat en kippenbouillon. Meng hier de pasta onder.
- Overgiet met het witte saus mengsel en laat nog even meekoken.
- Bestrooi de schelvis met wokkruiden en bak deze in een pan met bruisende boter.
- Dresseer het bordje met eerst de pasta, daarop de vis en een takje tomaatjes.
- Besprenkel het geheel met de dressing van de oventomaatjes en werk af met wat verse parmezaan.