Kip parmentier met paprika

“Deze ovenschotel met kip parmentier is echt comfort food. Dit bord pak je op je schoot in de zetel, terwijl je je favoriete serie aan het binge-watchen bent. Geen mes en vork voor nodig, enkel een lepel en de afstandsbediening. Kleine tip: de volgende dag smaakt het nog beter!”

Ingrediënten voor dit recept

  • 3 rode uien in halve maantjes gesneden
  • 3 tenen look
  • saffloerolie
  • 3 rode paprika’s
  • 1,5 el harissa
  • 2 kl gerookt paprikapoeder
  • 1 el rundsbouillon
  • 5 middelgrote tomaten
  • 0,5 l passata
  • 125 ml water
  • 1,5 kg uitgebeende kippendijen
  • 20 g pure chocolade (minstens 70%)
  • 1 cookmate bolognesemix
  • 1 el kippenbouillon
  • half bosje verse basilicum

 

 

Aan de slag!

kip parmentier
  • Stoof de uien aan in saffloerolie tot ze mooi glazig zijn. Versnipper de look en snijd de paprika’s in blokjes. Doe deze bij de uien en laat even mee stoven. Doe er de harissa bij en bestrooi met het paprikapoeder en de rundsbouillon. Laat kort mee stoven.
  • Snijd de tomaten in grove stukken en voeg ze samen met de passata toe aan het geheel. Spoel de fles passata uit met het water en doe bij in stoofpot.
  • Tijd voor de kip in de kip parmentier. Halveer de kippendijen en doe deze stukken erbij. Laat het geheel een uurtje pruttelen onder een deksel en daarna nog een half uurtje zonder deksel. De kip moet bijna uiteenvallen.
  • Werk de stoofpot af met de chocolade, bolognesemix, kippenbouillon en fijngesneden basilicum. Giet alles in je grootste ovenschotel.
  • Tijd voor de puree nu. Schil de aardappelen en kook of stoom ze gaar.
  • Verwarm de melk met de hollandaisesaus tot ze kookt en licht gebonden is. Doe er de aardappelen bij en kruid de puree met groentebouillon, peper, nootmuskaat.
  • Smeer de puree voorzichtig over de kippenstoofpot.
  • Zet in een oven van 180° voor een 50 minuten als de schotel koud is. Als het nog warm is ongeveer 25 minuten. De puree moet licht gekleurd zijn.
kip parmentier

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!