Italiaanse minestrone

Een dampende kop minestronesoep is het ideale gerecht voor in het najaar of de winter. Deze Italiaanse klassieker is rijk gevuld met groenten en kan als maaltijdsoep alvast tellen. Begin je al te watertanden? Met dit minestronesoep recept tover je een heerlijk gerecht op tafel.

Ingrediënten voor dit recept

  • scheut olijfolie
  • 2 uien
  • 2 tenen look
  • 150 g wortelen
  • 150 g selder
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 cookmate rundsbouillon
  • 70 g tomatenpuree
  • 800 g tomatenblokjes uit blik
  • 2 l water
  • 3 laurierblaadjes
  • 150 g prinsessenboontjes
  • 1 courgette
  • 1 blik witte bonen (uitgelekt en afgespoeld)
  • 250 g gemengd gehakt
  • 120 g gedroogde pasta naar keuze
  • 2 cookmates tomatensoep
  • 1 cookmate groentebouillon
  • peper
  • snuf cayennepeper
  • handvol fijngehakte peterselie
  • parmezaanse kaas

 

Aan de slag!

minestronesoep recept

 

  • Versnipper de ui en de look en stoof ze aan in olijfolie.
  • Snijd de wortel en selder in stukken en doe deze bij de uien. Voeg nu ook de paprikablokjes toe en kruid het geheel met rundsbouillon. Roer het blikje tomatenpuree onder de groentjes en bak even mee. Voeg de tomatenblokjes, het water en de laurierblaadjes toe.
  • Laat de soep een half uurtje koken.
  • Rol ondertussen gehaktballetjes en snijd de courgette en de boontjes grof. Doe dit alles, alsook de pasta en de witte bonen, bij de soep en laat nog 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Meng de tomatensoep met een scheutje koud water en roer dit samen met de rundsbouillon en groentebouillon onder de kokende soep.
  • Kruid met versgemalen peper en cayennepeper.
  • Werk de soep als laatste af met de verse peterselie en een wolkje Parmezaanse kaas.

 

minestronesoep recept

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!