Het goulashsoep recept: een Hongaarse klassieker die niemand onbewogen laat. Je kan deze maaltijdsoep perfect als hoofdgerecht serveren met wat brood of rijst. Maar daarnaast is deze goulashsoep ook ideaal als lunch na een fikse novemberwandeling. Smakelijk!
Ingrediënten voor dit recept
- 700 g rundsstoofvlees
- klontje boter
- peper
- zout
- 500 g ui
- 3 dikke wortelen
- 4 grote of 6 kleinere rode paprika’s
- 3 tenen look
- 2 cookmates rundsbouillon
- 1 el komijnpoeder
- 1 el paprikapoeder
- 1 tl cayennepeper
- 2 el bloem
- 140 g tomatenpuree
- 1 blik tomatenblokjes (800g)
- 2 l water
- bouquet garni (peterseliestengels, laurier, tijm)
- 400 g aardappelblokjes (vastkokend)
- 1 cookmate groentebouillon
- fijngehakte peterselie
- lookbroodjes
Aan de slag!
- Snijd het stoofvlees wat kleiner en schroei dit aan in bruisende boter.
- Kruid het vlees met peper en zout.
- Schil en versnipper de uien grof en doe deze bij het vlees.
- Schil de wortelen en de paprika’s en snijd ze in grove blokjes. Voeg ze samen met de fijngesnipperde look bij de rest. Stoof mee aan.
- Kruid met rundsbouillon, komijn, paprika en cayennepeper.
- Bestrooi met de bloem en laat deze mee stoven. Voeg nu de tomatenpuree toe, roer alles goed onder elkaar en laat nog kort meebakken.
- Voeg het blik tomatenblokjes toe, alsook het water.
- Leg de bouquet garni en de aardappelblokjes mee in de soep en laat het geheel een uurtje pruttelen.
- Kruid de soep af met runds- en groentebouillon.
- Bestrooi de soep met peterselie.
- Serveer met lookbroodjes.