Nog op zoek naar een overheerlijke dip? Dan moet je deze gezonde avocado dip zeker proberen! Klaar in vijf minuten en waanzinnig lekker. Combineert ook heel goed met cassave kroepoek.
Ingrediënten voor dit recept
- 2 rijpe avocado’s
- 150 g zachte geitenkaas (bijv piramide chavroux)
- 1 rode chilipeper
- sap van een halve limoen
- 1 tl kruidenzout
- 2 lenteuitjes (dunne ringetjes)
- half busseltje koriander
- 1 grote zoete aardappel
- cuissana
Aan de slag!
- Plet de avocado’s met een vork en roer er de geitenkaas onder.
- Versnipper de chilipeper en roer er de helft onder alsook het limoensap, kruidenzout, lenteuitjes en koriander.
- Werk de dip af met de helft van de chilipeper en nog enkele takjes koriander.
- Schil sliertjes van de aardappel met een dunschiller. Doe ze in een kom en bestrooi met cuissana. Ik bak deze nu in een airfryer voor 6 minuten op 180°C. Je kan de aardappelsliertjes uiteraard ook gewoon frituren. Bestrooi de chips met een beetje zout en schud ze op.