Linzensoep is een absolute powersoep boordevol voedzame koolhydraten. Het is gezond, makkelijk om te maken en vooral: overheerlijk. In dit recept combineren we linzen met de Sublimix currysoep, gember en kokosmelk voor een Oosterse touch.
Ingrediënten voor dit recept
- 2 uien
- saffloerolie
- 1 chilipeper (met zaadjes)
- 2 el rode currypasta
- 2 liter water
- 500g rode, gedroogde linzen
- 3 stengels citroengras (gekneusd)
- 6 limoenblaadjes
- 2 el gembersiroop
- 2 cookmates currysoep
- 400 ml kokosmelk
- 2 cookmates kippenbouillon
- Sap van 1 limoen
- Lente-ui
- Koriander
Aan de slag!
- Versnipper de ui en de chilipeper en stoof deze zacht in saffloerolie.
- Roer er de currypasta onder en laat deze een minuutje meebakken.
- Blus met water en voeg de linzen, citroengras en limoenblaadjes toe.
- Laat de soep een half uur koken tot de linzen mooi zacht zijn.
- Haal het citroengras en limoenblaadjes uit de soep.
- Doe er nu gembersiroop, currysoep, kokosmelk, kippenbouillon en limoensap bij.
- Mix de soep glad.
- Werk af met een toefje lente-ui en koriander.