Geurige linzensoep met curry

Linzensoep is een absolute powersoep boordevol voedzame koolhydraten. Het is gezond, makkelijk om te maken en vooral: overheerlijk. In dit recept combineren we linzen met de Sublimix currysoep, gember en kokosmelk voor een Oosterse touch. 

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 uien
  • saffloerolie
  • 1 chilipeper (met zaadjes)
  • 2 el rode currypasta
  • 2 liter water
  • 500g rode, gedroogde linzen
  • 3 stengels citroengras (gekneusd)
  • 6 limoenblaadjes
  • 2 el gembersiroop
  • 2 cookmates currysoep
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 cookmates kippenbouillon
  • Sap van 1 limoen
  • Lente-ui
  • Koriander

Aan de slag!

Recept linzensoep

 

  • Versnipper de ui en de chilipeper en stoof deze zacht in saffloerolie.
  • Roer er de currypasta onder en laat deze een minuutje meebakken.
  • Blus met water en voeg de linzen, citroengras en limoenblaadjes toe.
  • Laat de soep een half uur koken tot de linzen mooi zacht zijn.
  • Haal het citroengras en limoenblaadjes uit de soep.
  • Doe er nu gembersiroop, currysoep, kokosmelk, kippenbouillon en limoensap bij.
  • Mix de soep glad.
  • Werk af met een toefje lente-ui en koriander.

 

Recept linzensoep

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!