Soepen, iets voor in de winter? Dan heb je nog niet kennisgemaakt met deze heerlijke verkwikkende gazpacho met watermeloen. Ideaal onder de zon en boordevol smaak en vitaminen, want je soep is gebaseerd op rauwe groenten.
Ingrediënten voor dit recept
- 6 rijpe tomaten
- halve watermeloen
- 2 sjalotjes
- 1 teentje look
- 1 stengel selder
- halve geschilde komkommer
- 1 dl olijfolie
- 1 chilipeper met zaadjes
- 2 rode paprika’s
- xeresazijn
- peper
- zout
Voor de garnituur
- 200 g zachte geitenkaas
- peper
- 1 komkommer
- 3 tomaten
- basilicum
- gefrituurde uitjes
- olijfolie
Aan de slag!
De juiste smaak vinden
- Mix alle ingrediënten voor de soep in een blender en giet door een fijne zeef.
- Breng op smaak met de azijn, peper en zout.
- Probeer de juiste balans te vinden tussen zoet, zuur en zout.
- Laat alles ijskoud worden.
In de spuitzak!
- Prak de geitenkaas in een bord en kruid bij met wat peper.
- Je kan deze eventueel nog wat smeuïger maken door nog een beetje olijfolie toe te voegen.
- Giet dit in een spuitzak.
Groenten snijden
- Emondeer de tomaten en haal de pitjes eruit.
- Snijd de tomaten in fijne brunoise.
- Haal de zaadlijsten uit de komkommers en snijd deze ook in brunoise.
Gieten en genieten!
- Dresseer de gazpacho met watermeloen door een torentje te maken van de groentjes met hierop wat gefrituurde uitjes voor wat extra crunch.
- Spuit toefjes geitenkaas en werk af met enkele druppels olijfolie en wat blaadjes basilicum.