“Op zoek naar het perfecte bij- of hoofdgerecht tijdens deze hittegolf? Op de markt liet ik deze koude pastasalade proeven en die viel zo hard in de smaak, dat ik je zeker dit fregola recept wil meegeven. Vaak vind ik koude pasta heel erg flauw en moet je er al een flinke hoeveelheid cocktailsaus over gieten voor hij wat smaak heeft. In dit recept kruid ik de pasta van in het begin goed af. Omdat onze wokkruiden er warm bij gaan trekt de smaak er goed in en krijg je een heerlijk, afsmakend gerecht. Probeer het zeker ook eens met andere garnituur zoals olijfjes, basilicum, feta … Deze koude pastasalade wordt zeker een voltreffer bij je volgende bbq!”
Ingrediënten voor dit recept
- 500 g witte of gekleurde fregola (kleine bolletjes pasta, gemaakt van griesmeel)
- groentebouillon
- 1 cookmate saffloerolie
- 1 cookmate wokkruiden
- 3 cookmates geroosterde pijnboompitten
- 1 rode paprika
- 250 g kerstomaatjes
- 2 pakjes mini mozzarella
- potje zongedroogde tomaatjes (op olie)
- bussel bladpeterselie (fijngehakt)
- peper
Aan de slag!
- Kook de fregola beetgaar in ruim water met groentebouillon.
- Giet de pasta af en doe deze in een kom. Terwijl de pasta heet is overgiet je deze met saffloerolie en doe je er de wokkruiden bij. Roer goed door elkaar en laat de pasta zo afkoelen.
- Snijd de paprika en tomaatjes in kleine stukjes. Halveer de mini-mozzarella en hak de zongedroogde tomaatjes fijn. Roer alle ingrediënten onder de afgekoelde pasta en kruid verder af met de peper en peterselie.
- Laat dit fregola recept je in de zevende hemel brengen!