Courgetterolletjes met ricotta en spinazie

Mmm, dit wil je eten! De courgetterolletjes met ricotta ogen niet enkel mooi, maar ze zijn ook mega lekker, veggie en low-carb. Uiteraard kan je ze ook met wat pasta serveren, of je kan wat gerookte zalm onder de spinazie verwerken.

Ingrediënten voor dit recept

Saus

Gevulde courgette

  • 800 g bladspinazie (diepvries, niet gehakt)
  • 500 g ricotta
  • 1 el groentebouillon of kippenbouillon
  • peper
  • nootmuskaat
  • 50 parmezaanse kaas (geraspt)
  • 2 courgettes
  • 150 geraspte mozzarella

 

Aan de slag!

courgetterolletjes met ricotta

 

  • Stoof de uien en de look glazig in een scheut olijfolie.
  • Voeg de kerstomaatjes toe samen met de Provençaalse kruiden, rundsbouillon (of groentebouillon als je veggie gaat). Voeg de tomatenblokjes toe en een flinke draai peper.
  • Laat een half uurtje pruttelen. Giet de saus samen met bolognesemix in een blender en mix het geheel glad.
  • Zet de spinazie op een zacht vuur tot hij geslonken is. Stort deze in een vergiet en duw er al het water uit. Doe de spinazie terug in de kookpot. Roer er de ricotta, peper, nootmuskaat, parmezaanse kaas en kippenbouillon onder (gebruik groentebouillon als je het gerecht vegetarisch wil houden).
  • Giet ¾ van de saus in een ovenschotel.
  • Trek met een dunschiller repels van de courgette. Doe er een flinke toef van het spinaziemengsel op en rol ze op. Zet ze naast elkaar in de saus.
  • Werk af met het laatste van de saus en bestrooi met mozzarella.
  • Zet de schotel met de warme saus nog 35 minuten in een oven van 180°C.

 

courgetterolletjes met ricotta

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!