Heb je nog wat inspiratie nodig voor nieuwe hapjes? Met dit startertje is de toon meteen gezet en maak je je gasten al benieuwd voor wat volgen gaat. De combinatie van de smeuïge makreelsalade en het krokante van de rammenas zorgen voor een fijn gevoel in de mond. Ook de frisse toetsen van de appel en de mierikswortel maken dat dit een perfect hapje is om te serveren samen met een feestelijk bubbeltje. Zelf vind ik het ook belangrijk dat ik alles op voorhand kan maken zodat mijn dinner party zonder stress van start kan gaan.
Ingrediënten voor dit recept
- 1 gerookte makreel
- 80 g zure room
- 2 kl mierikswortelpasta
- peper
- 1 kl kruidenzout
- 20 g Granny Smith appel
- enkele blaadjes basilicum
- rammenas
- 2 el saffloerolie
- 1 kl salad dressing classic
- lompviseitjes
Aan de slag!
- Haal om te beginnen het vlees van de makreel en verwijder nauwkeurig alle graatjes.
- Snijd de appel in fijne brunoisestukjes.
- Neem je verse basilicum erbij en hak deze fijn.
- Vermeng deze ingrediënten met de zure room, mierikswortel, peper en het kruidenzout.
- Meng de saffloerolie met de salad dressing classic in een potje.
- Schil met een dunschiller fijne slierten van de rammenas.
- Leg de slieren van de rammenas op je snijplank.
- Neem een penseel en wrijf de rammenasslierten licht in met de dressing.
- Lepel er wat van de makreelsalade op en rol op.
- Snijd de kantjes een beetje bij.
- Werk alles af met wat peper, een toefje lompviseitjes en een heel klein basilicumblaadje.