Boerenworst met venkel, tomaat en bonen

Dit gerecht met boerenworst kwam tot stand toen ik nog snel eten op tafel moest toveren met wat in mijn frigo stak. Maar het bleek zo lekker te zijn, dat ik er dit recept van maakte…

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 venkel
  • scheut olijfolie
  • kruidenzout
  • peper
  • 4 boerenworsten
  • grillfix
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • 1 chilipeper (versnipperd)
  • 6 tenen look (in de schil, licht gekneusd)
  • 600 g kerstomaten
  • 100 ml olijfolie
  • 50 ml balsamicoazijn
  • peper
  • grof zout
  • 500 g witte bonen (uit een bokaal, gespoeld)
  • verse basilicum
  • verse oregano

 

Aan de slag!

Boerenworst

 

  • Snijd het harde achterste uit de venkel en snijd de rest in dunne plakjes.
  • Doe de plakjes in een ovenschotel.
  • Besprenkel ze met wat olijfolie en kruid met kruidenzout en peper.
  • Dek de schotel af met zilverpapier en zet ze 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°.
  • Haal de schotel uit de oven en verwijder het zilverpapier.
  • Roer de venkel om en leg er de worsten op.
  • Kruid de boerenworsten met wat grillfix.
  • Leg er de tenen look en de chilipeper tussen.
  • Kruid het geheel met de Provençaalse kruiden.
  • Zet de schotel (zonder zilverpapier) terug in de oven gedurende 20 minuten.
  • Haal de schotel uit de oven en kap er de tomaatjes bij.
  • Overgiet met de olijfolie en balsamico.
  • Kruid ze met grof zout en peper.
  • Zet ze terug 15 minuten in de oven.
  • Haal de schotel er een laatste keer uit en doe er de witte bonen bij.
  • Zet alles voorzichtig onder elkaar en zet het geheel nog 5 minuten terug.
  • Bestrooi met de verse kruiden.

 

Boerenworst

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!