Deze overheerlijke, romige bloemkoolsoep moet je echt eens uitproberen. Wedden dat je ze vaker zult maken? Ik heb ze nu vegetarisch gehouden, maar werk ze ook eens af met grijze garnalen of rivierkreeftjes.
Ingrediënten voor dit recept
- 1 middelgrote bloemkool (houd 150 g bloemkoolroosjes apart)
- saffloerolie
- 200 g ui (grof gesneden)
- 300 g wit van prei (grof gesneden)
- 1 kl komijnpoeder
- 1 cookmate groentebouillon
- 1,5 l water
- 1 cookmate kippenbouillon (of groentebouillon als je de soep veggie wil houden)
- 2 cookmates currysoep
- 400 ml kokosmelk
- peper
- 150 g grof gehakte bloemkoolroosjes
- 2 el pijnboompitten
- 1 el saffloerolie
- 1 kl wokkruiden
Aan de slag!
- Stoof de ui glazig in saffloerolie. Voeg de prei toe en laat mee stoven.
- Bestrooi met komijnpoeder en groentebouillon. (laat kort mee stoven)
- Snijd de bloemkool grof en voeg ze toe. Overgiet met het water en laat 30 min zachtjes pruttelen.
- Voeg de kippenbouillon, currysoep, kokosmelk en peper toe en mix de soep glad.
- Hak de overige roosjes grof en meng ze met de pijnboompitten, saffloerolie en wokkruiden. Leg de crumble op een met bakpapier beklede ovenplaat en bak ze 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
- Schenk de soep uit en werk af met de crumble.