Balletjes van kalkoengehakt met tomatensaus en pasta

“Dit gerechtje is echt super leuk om met je kinderen te maken. Laat hen de tomaatjes halveren en de balletjes van kalkoengehakt rollen voor de saus. Kies de pasta die je lekker vindt en geniet met z’n allen van deze kidsproof maaltijd!”

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kg kalkoengehakt
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • 1 ei
  • 2 cookmates paneermeel
  • 1 el wokkruiden
  • peper
  • pakje mini mozzarella
  • enkele blaadjes basilicum

 

  • 3 uien (witte en rode)
  • 3 tenen look
  • olijfolie
  • 500 g kerstomaatjes
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 el rundsbouillon
  • 500 ml water
  • 2 cookmates tomatensoep
  • 1 cookmate bolognesemix
  • peper
  • 500 g pasta naar keuze
  • parmezaanse kaas
  • takje basilicum

 

Aan de slag!

kalkoengehakt

 

  • Doe het kalkoengehakt in een grote kom en meng met peterselie, ei, paneermeel, wokkruiden en peper. Maak een platte schijf van het gehakt in je hand, leg in het midden een mozzarellabolletje en een blaadje basilicum. Plooi het dicht en rol tot een balletje. Herhaal tot het gehakt op is.
  • Leg de gehaktballen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze gedurende 30 min in een voorverwarmde oven van 200°.
  • Versnipper de ui en de look. Stoof ze zacht in olijfolie.
  • Halveer de kerstomaatjes en doe ze bij de uien.
  • Bestrooi met Provençaalse kruiden en rundsbouillon.
  • Blus met balsamicoazijn en laat een half uurtje pruttelen met deksel.
  • Voeg 500 ml water toe alsook peper, tomatensoep en bolognesemix. Laat nog enkele minuten pruttelen. Doe de saus in een blender en mix glad.
  • Kook de pasta.
  • Pasta klaar? Dresseer op een mooi bord en overgiet deze met de saus. Werk af met de kaas en enkele blaadjes basilicum.

 

kalkoengehakt

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!