“De kracht van de Italiaanse keuken zit in het samenbrengen van topproducten zonder al te veel poespas. Gezellig aan tafel met vrienden en familie, lekkere pasta, een flesje chianti en Umberto Tozzi op de achtergrond. Dit zijn momenten die mij alvast gelukkig en dankbaar stemmen. Geniet van deze saltimbocca met tomatensaus en van elkaar!”
Ingrediënten voor dit recept
- olijfolie
- lookboter
- peper
- grof zout
- 200 g rode ui
- 3 tenen look
- 300 g kerstomaten
- 200 ml witte wijn
- 400 g tomatenblokjes uit blik
- 200 ml water
- 1 cookmate rundsbouillon
- 2 cookmate tomatensoep
- verse basilicum
- 500 g pasta
- parmezaan
- peterselie
Aan de slag!
- De saltimbocca met tomatensaus beginnen we met ui en look. Versnipper beiden en stoof ze aan in olijfolie. Blus met de witte wijn .
- Snijd de kerstomaten in twee en voeg deze samen met de tomatenblokjes aan de ui en look toe. Spoel het blik van de tomatenblokjes nog even uit met 200 ml water en doe ook dit bij de saus.
- Kruid met 1 cookmate rundsbouillon en leg twee takjes basilicum bij in saus. Dit laat je ongeveer een uurtje zachtjes pruttelen.
- Haal de takjes basilicum eerst uit de saus, voeg er de tomatensoep aan toe, en mix ze dan glad met de staafmixer of blender.
- Werk de saus af met voldoende peper en enkele vers, fijngesneden blaadjes basilicum.
- Leg de kalfslapjes op een snijplank, bedek met vershoudfolie, en klop ze tot de gewenste dikte met een deegrol of vleeshamer. (je kan ook een kookpot gebruiken)
- Snijd de salie in fijne sliertjes en strooi over het vlees. Kruid met peper en leg er de ham op. Rol het vlees op, kruid met een weinig grof zout en bak het 5 min in olijfolie.
- Als het klaar is doe je nog een klontje lookboter in de pan en laat dit even mee smelten.
- Wat mist er nog bij de saltimbocca met tomatensaus? Pasta! Haal de pasta boven en kook ‘m al dente.
- Dresseer de pasta met de saltimbocca en tomatensaus, en werk af met parmezaan en peterselie.