“Deze gevulde courgette is een leuk, doordeweeks receptje. Een allemansvriend met weinig voorbereiding, maar boordevol groentjes. Ook hier kan je naar eigen lust variëren. Trek je koelkast open en werk de restjes weg!
Ingrediënten voor dit recept
- 4 ronde courgettes
- 400 g gehakt
- 1/2 chilipeper
- 1 kleine ui
- 1 teentje look
- 1 el gehakte peterselie
- 1 ei
- 60 g feta
- enkele zongedroogde tomaatjes
- 1 el pijnboompitten
- 2 el geraspte Cheddar
- saffloerolie
- 1 el wokkruiden
- peper
- 500 g tomatenmix
- 1 el saffloerolie
- 1 el salad dressing french
- 1 rijpe avocado
- 1 sjalotje
- 150 g mozzarella-bolletjes
- enkele blaadjes verse basilicum
- veldsla
Aan de slag!
- Snijd de hoedjes van de courgettes. Lepel de courgettes vervolgens uit.
- Maak het gehaktmengsel: snipper de ui, look en chilipeper fijn. Stoof ze allemaal aan in wat saffloerolie. Voeg hierbij nog een 2-tal eetlepels van het courgettevlees en laat nog even meestoven. Laat het geheel vervolgens even afkoelen en doe dit bij het gehakt.
- Tijd voor de volgende stap. Roer er het ei, de peterselie, de feta, de zongedroogde tomaten, de Cheddar, de pijnboompitten en de wokkruiden onder.
- Wrijf de courgettes in met wat saffloerolie, kruid ze met peper en vul ze met het gehakt. Verwarm je oven op 180°C en zet de gevulde courgettes er een uurtje in.
- Tijd voor stap 3 van onze gevulde courgette. Maak een snel tomatenslaatje: snijd de kerstomaten en mozzarella in de helft. Snipper een sjalotje en snijd de avocado in blokjes. Doe er de saffloerolie, basilicum en salad dressing french bij en roer onder elkaar. Laat dit nog een half uurtje marineren.
- Klaar om te dresseren? Neem een mooi bordje uit de kast en rangschik de gevulde courgette en het tomatenslaatje zorgvuldig. Voor de finishing touch werk je je gevulde courgette af met een toefje veldsla. Laat het smaken!