Pasta met rucolapesto en asperges

Mocht er een verkiezing zijn voor de ultieme lentegroente, dan krijgt de asperge zeker en vast mijn stem. Daarom serveren ik je een recept voor een heerlijke, frisse pasta met asperges! Het nootachtige van de rucola combineert fantastisch met dit witte goud!

Ingrediënten voor dit recept

  • 50 g pijnboompitten
  • 100 g parmezaan
  • 80 g rucola
  • 1 el citroensap
  • 3 el olijfolie
  • 1 el zure room
  • peper
  • 300 g spekblokjes
  • 1 kg witte asperges
  • olijfolie
  • grof zout
  • scheutje witte wijn
  • 250 ml water
  • 2 cookmates hollandaisesaus
  • 500 g pasta
  • groentebouillon
  • peterselie
  • zeste van citroen

 

Aan de slag!

  • Mix de pijnboompitten, parmezaan, rucola, 1 el citroensap, 3 el olijfolie en 1 el zure room.
  • Bak het spek krokant en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Schil de asperges en verwijder het harde uiteinde.
  • Snijd ze in stukken van ongeveer 2cm.
  • Houd de topjes opzij.
  • Verwarm wat olijfolie en stoof de aspergestukjes.
  • Wanneer ze wat glazig worden, voeg je ook de aspergetopjes toe.
  • Kruid af met wat grof zout en peper.
  • Blus met een scheutje witte wijn en laat inkoken.
  • Laat koken tot de asperges beetgaar zijn.
  • Meng het water met de hollandaisesaus en giet over de asperges.
  • Kook ondertussen de pasta al dente in een ruime hoeveelheid water met groentebouillon.
  • Roer er de rucolapesto onder.
  • Draai eerst wat van de pasta op een vleesvork en schik op het bord.
  • Hierboven op komen de asperges met de saus en daarover de spekblokjes. Werk af met wat fijngehakte peterselie en de zeste van citroen.

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!