Paprikasoep met zoete aardappel, chorizoroom & dragon

Mag het eens iets anders zijn dan tomatensoep met balletjes? Dan hebben we hier wel de winnaar. Gewoon een topsoepje!

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 rode uitjes
  • 1 grote teen look
  • 7 grote rode paprika’s
  • 3 zoete aardappelen
  • 2 kl komijnpoeder
  • 1 el sambal (optioneel)
  • 2 l water
  • saffloerolie
  • 1 cookmate groentebouillon
  • 3 cookmates rundsbouillon
  • 200 ml room
  • 50 g chorizo
  • 50 g parmezaan
  • 1 kl currypoeder
  • dragon

 

Aan de slag!

 

  • Snipper de ui en look grof en stoof deze aan in saffloerolie. Bestrooi deze met het komijnpoeder en laat even meestoven.
  • Voeg hierna de gesneden paprika toe en bestrooi met de groentebouillon.
  • Bevochtig met het water en doe er de gesneden zoete aardappelen bij. Laat +-30 min pruttelen.
  • Mix deze soep geruime tijd zodat deze heel glad wordt.
  • Breng de soep op smaak met de sambal en rundsbouillon.
  • Mix de room, chorizo, curry en parmezaan.
  • Maak een leuk bordje door de gezonde paprikasoep te serveren met een grote eetlepel van dit mengsel erin.
  • Werk af met verse dragon.

 

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!