Dit leuk hapje heb ik al zeker tientallen keren gemaakt als er bezoek kwam. Het blijft gewoon een toppertje. Super simpel en super lekker!!
Ingrediënten voor dit recept
- 150 g gerookte forel
- 4 eetlepels granny smith appelblokjes
- 4 eetlepels komkommerblokjes
- 1 eetlepel zure room
- salad dressing classic
- peper
- 1 eetlepel dille
- 1 eetlepel bieslook
- kruidenzout
Aan de slag!
- Doe de forel en de zure room in een cutter en vermaal tot een mousse. Kruid bij met dille, bieslook, peper en kruidenzout. Wees voorzichtig met zout, want de forel is al vrij zout. Laat even opstijven in de koelkast.
- Snijd de appel en de komkommer (zonder zaadlijst) tot een fijne brunoise (zeer kleine blokjes).
- Doe 1 of 2 koffielepels salade dressing classic over de appel en komkommer, en meng onder elkaar. Laat 15 minuutjes trekken in de koelkast.
- Doe de forelmousse in een spuitzak. Serveer in een glaasje : onderaan een bodem van appel / komkommer en daarop de forelmousse.