Orecchiette met asperges, mousseline en daslookolie

Vandaag geen standaard pasta met tomatensaus maar een luxe combinatie van asperges, mousseline, overheerlijke daslookolie en crunchy guanciale. De olie is super makkelijk te maken en geeft het gerecht wat extra ballen. Het vergt een klein beetje geduld (ja, dat betekent geen Netflix voor een uurtje) maar de beloning is niet gering. Je hebt een fantastisch gerecht waar iedereen van zal watertanden. Dus, zet je chef-kok modus maar aan en verwen je smaakpapillen met dit nieuw recept.

Ingrediënten voor dit recept

  • 200 g guanciale (of andere spekblokjes)
  • 400 g orecchiette
  • 1 kg witte asperges
  • 2 sjalotjes
  • 200 ml prosecco
  • boter
  • olijfolie
  • cayennepeper
  • 2 volle eetlepels zure room
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 4 maatschepjes (8 el) hollandaisesaus
  • klein busseltje (handvol) daslook
  • peper en zout

Aan de slag!

  • Snijd de guanciale in blokjes en bak ze krokant. Laat ze uitlekken op keukenrol en hak ze grof.
  • Doe de daslook in een blender en mix een 10-tal minuten met 250 ml olijfolie. Giet de olie door een koffiefilter om mooie heldere olie te bekomen. Zet de olie koel.
  • Schil de asperges en snijd ze in stukken van ongeveer 2 à 3 cm. Doe boter en wat olijfolie in een pan en bak de asperges. Versnipper de sjalotjes en doe ze bij de asperges. Kruid met peper en zout. Wanneer de asperges bijna gaar zijn giet je er de prosecco bij. Laat deze inkoken. Meng nu 300 ml water met de hollandaisesaus en giet dit in de pan. Laat nog even opkoken en voeg dan de zure room toe. Kruid extra af met een snuf cayennepeper.
  • Kook de pasta al dente in ruim, gezouten water.
  • Voeg de pasta bij de asperges + 1 pollepel van het kookvocht.
  • Werk af met peterselie.
  • Serveer de pasta met de crumble van guanciale en werk royaal af met de daslookolie.

Deze producten zijn onmisbaar voor dit recept

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!