Gehaktballen met salie en zwarte look

Omdat de nachten nog behoorlijk afkoelen, lijkt het me zeer op z’n plaats om het recept van dit eenpansgerecht te delen. De overheerlijke geuren van deze gehaktballen zullen niet enkel de buren jaloers maken, maar wekken zelfs de interesse op van pubers die je normaal minder snel uit hun kamer krijgt. Want wie kan er nu weerstaan aan de uitnodigende geur van sappige gehaktballen?! De superheld onder de comfortfood wordt hier nog extra gevierd met salie en zwarte look. Dit zorgt voor een extra culinaire twist. Zelfs de vaatwasser zal een lichte teleurstelling voelen wanneer hij merkt dat alle borden uitgelikt zijn. Laten we dus snel aan de slag gaan!

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kg gemengd gehakt
  • 2 blaadjes fijngesnipperde salie
  • 6 teentjes fijngesnipperde zwarte look (of 1 zwarte lookpuree)
  • 1 el grillmix
  • 2 eidooiers
  • boter
  • 2 uien
  • 400 g knolselder (in blokjes)
  • 400 g wortelen (in schijven)
  • 500 g paddenstoelen naar keuze (hier: kastanje, beukenzwam en shiitake)
  • peper
  • 2 el rundsbouillon
  • 6 el bruine saus
  • sap van ½ limoen
  • peterselie

 

Aan de slag!

  • Meng het gehakt met de salie, zwarte look, grillmix en eidooiers. Rol er gehaktballen van. Zet een pan met hoge rand op het voor en bak het vlees aan in bruisende boter. Het moet niet gaar zijn maar wel een mooi korstje hebben. Haal de gehaktballen uit de pan en houd ze even opzij.
  • Snijd de uien in slierten en stoof deze aan in dezelfde pan.
  • Voeg nu de knolselder en wortelen toe.
  • Als laatste mogen de paddenstoelen ook bij in de pan. Kruid het geheel met rundsbouillon en peper.
  • Meng 450 ml water met de bruine saus. Giet het bij de groenten en breng aan de kook.
  • Leg de gehaktballen op de groenten en saus en draai het vuur zacht. Laat dan een half uurtje verder garen onder een deksel.
  • Werk af met limoensap, extra peper en peterselie.
  • Serveer met een aardappelbereiding naar keuze.

Deze producten zijn onmisbaar voor dit recept

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!