Kippensaté met mousse van pindakaas

Vroeger werd me altijd gezegd dat je niet met eten mocht spelen. Toch gaan we dat dit keer doen door de traditionele saté en pindasaus in een culinaire speeltuin te stoppen met een verrassende twist op deze klassieker als gevolg. Voor mij een ideaal en speels hapje/voorgerecht wanneer je vrienden uitnodigd en is ook nog eens perfect op voorhand te prepareren. Neem dus de satéstokjes en je favoriete pot pindakaas en breng je smaakpapillen en die van de gasten aan het dansen!

Ingrediënten voor dit recept

  • 100 ml kokosmelk
  • 4 kl Thai bouillon
  • 1 stengel citroengras
  • 3 limoenblaadjes
  • sap van 1,5 limoen
  • cayennepeper
  • 1 kl honing
  • 100 g pindakaas
  • 5 g gelatine
  • 200 ml volle room
  • 500 g kippenfilets
  • wokkruiden
  • safloerolie

afwerking

  • koriander
  • limoenpartjes
  • pindanoten
  • chilipeper
  • lente-ui

 

Aan de slag!

  • Week de gelatine in koud water.
  • Meng de kokosmelk met 100 ml water in een pannetje. Kneus het citroengras en snijd in grove stukken. Doe deze bij samen met de limoenblaadjes, Thai bouillon, cayennepeper naar smaak, limoensap en honing bij de kokosmelk en breng tot het kookpunt. Zet daarna het vuur lager zodat het mengsel net niet kookt. Laat 10 minuutjes infuseren.
  • Giet de mengeling door een zeef. Knijp al het vocht uit de geweekte gelatine en roer dit onder het warme mengsel. Voeg de pindakaas toe en roer alles goed door elkaar met een garde. Laat het mengsel nu een beetje afkoelen.
  • Klop de room lobbig en spatel het eronder. Giet deze mousse in glaasjes en zet ze in de koeling om op te stijven.
  • Snijd de kippenfilets in repen en marineer ze in saffloerolie met een flinke portie wokkruiden. Zet ze in de koeling tot gebruik.
  • Steek het vlees op satéstokjes en bak ze goudbruin. Serveer met de pindamousse.
  • Werk af met extra partjes limoen, koriander, chilipeper, gehakte pindanoten en lente-uitjes.

Deze producten zijn onmisbaar voor dit recept

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!