Vandaag gaan we gnocchi bakken. Ja…die schattige aardappelkussentjes die je meteen een schuldgevoel geven over het aantal koolhydraten dat je gaat verorberen. Ach ja…maar wie heeft zich nog nooit schuldig bevonden aan het verslinden van een pak gnocchi tijdens het kijken naar de zoveelste realityserie?! Nu we ons toch in de koolhydraathel bevinden kunnen we maar beter all the way gaan en er een dip van ricotta en pesto bij serveren. Want wat is er beter dan iets ergens in te dippen? Juist, niets! Het is als een knuffel van een goede vriend maar dan met een romige textuur en een toets van basilicum. Laat het koken nu maar beginnen!!
Ingrediënten voor dit recept
- 15 g basilicum
- 30 g bladpeterselie
- 60 g parmezaan
- 1 teentje look
- 40 g pijnboompitten
- 10 g citroensap
- 50 g olijfolie
- ½ tl kruidenzout
- peper
- 250 g ricotta
- zeste van ½ citroen
- 1 el lookolie (of olijfolie)
- zakje gnocchi (om te bakken) (320g)
- klontje boter
Aan de slag!

- Zet een cutter op een weegschaaltje en weeg de basilicum, peterselie, parmezaan, look, pijnboompitten, citroensap, olijfolie, kruidenzout en peper af. Mix tot een gladde pesto.
- Doe de ricotta in een kommetje en roer los met de zestes van citroen, lookolie, ¼ tl zout en wat peper.
- Zet een pan op het vuur met een scheutje olijfolie en een klontje boter. Bak de gnocchi krokant zoals aangegeven op de verpakking. Kruid met peper en zout.
- Bestrooi de gnocchi met wat extra parmezaan en serveer met de dip van ricotta en pesto.
