Stel, je komt straks thuis van je werk en je hebt zin om iets lekkers Italiaans te eten. Maar in plaats van je te laten verleiden om een pizza te bestellen besluit je de chef-kok in jezelf naar boven te halen. Deze Italiaanse klassieker is zo eenvoudig klaar te maken dat zelfs de huisdieren eraan zouden kunnen beginnen. Saltimbocca…als je het kan uitspreken kan je het ook maken! Dus trek je schort aan en zet het vuur op om deze botermalse lapjes kalfsvlees omringd door het aroma van salie en prosciutto klaar te maken. Laat ze vergezellen door een wolk van comfort met deze romige parmezaanpuree afgewerkt met een gulle geut aan olijfolie. Dan rest mij enkel nog te zeggen…Buon Appetito!
Ingrediënten voor dit recept
- 1 kg bloemige aardappelen
- 50 g geraspte parmezaanse kaas
- olijfolie
- scheutje melk
- 1 eidooier
- nootmuskaat
- groentebouillon
- peper
- 8 kalfslapjes
- 8 plakjes rauwe ham
- 8 blaadjes salie
- boter
- bloem
- witte wijn
- 2 takken kerstomaatjes
- kruidenzout
- balsamico
Aan de slag!

- Schil de aardappelen en kook of stoom ze gaar. Laat ze een beetje uitdampen. Voeg parmezaan, 50 ml olijfolie, een scheut melk en een eidooier toe en stamp tot een smeuïge puree. Kruid met peper, groentebouillon en nootmuskaat.
- Leg de lapjes vlees op een plank en leg er vershoudfolie over. Klop het vlees wat platter. Dit kan je met een vleeshamer, deegrol of zelfs een klein pannetje doen.
- Kruid de plakjes met peper en zout.
- Leg op stukje vlees een plakje ham en een salieblaadje. Maak dit vast dmv een tandenstoker. Draai de niet bedekte kant even door de bloem en klop er het overtollige af.
- Knip de takjes van de tomaten in twee en leg ze in een ovenschotel. Besprenkel met olijfolie en balsamico en kruid met peper en kruidenzout. Deze mogen 25 minuten in een oven van 180°.
- Bak het vlees kort aan in bruisende boter. Dit doe je misschien best in twee keer. (afhankelijk van de grootte van je pan) Haal het vlees eruit en blus de pan met een flinke scheut witte wijn. Laat even inkoken. Monteer de saus met koude klontjes boter en kruid af met peper en zout.
- Leg het vlees even terug in de saus en dresseer daarna de bordjes.
