De feestdagen komen dichterbij en daarom maakte ik voor Sublimix vier toffe gerechtjes die perfect zijn om tijdens deze dagen op tafel te toveren. Wat ik persoonlijk belangrijk vind, is dat niet enkel de gasten kunnen genieten van een culinair festijn maar ook de gastheer of -vrouw deel kan nemen aan de festiviteiten. Daarom ga ik de komende periode recepten delen die je foutloos op voorhand kan bereiden. We starten met open gyoza’s met een Aziatische scampivulling. Het enige wat je nog à la minute hoeft te doen is ze bakken in de pan. Dit hapje is een ware explosie van smaken die hand in hand gaan met dat eerste glas champagne. Ik garandeer jullie alvast lachende gezichten aan tafel!
Ingrediënten voor dit recept
- 350 g gepelde scampi’s
- 1 teen look
- 1 chilipeper (met of zonder zaadjes)
- 20 g gember
- 15 g koriander (of basilicum)
- 20 g limoensap
- 10 g vissaus
- 1 eigeel
- 1 klein sjalotje
- ½ el Thai bouillon
- 20 g paneermeel
- 20 gyoza vellen (diepvries van een Aziatische of betere supermarkt)
- saffloerolie
- sojasaus
- sesamzaadjes
- lenteui
Aan de slag!
- Hak de scampi’s grof met een groot mes.
- Neem een cutter en doe hierin de look, chilipeper, gember, koriander, limoensap, vissaus en de eidooier. Mix tot een papje.
- Snijd het sjalotje heel fijn.
- Doe dit alles bij de gehakte scampi’s en roer er de Thai bouillon en paneermeel onder.
- Neem een gyoza vel in je hand en maak de randen nat met je vingers. Leg een flinke koffielepel van het mengsel in het midden en plooi de randen tegen elkaar in stervorm. Herhaal tot het scampimengsel op is.
- Neem een anti-kleefpan met een flinke scheut saffloerolie. Laat de pan goed heet worden. Bak de onderkant krokant en blus daarna de pan met een scheutje water. Zet er meteen een deksel op om spatten te voorkomen en laat de gyoza’s enkele minuten stomen onder het deksel.
- Serveer de gyoza’s met sojasaus en sesamzaadjes en bestrooi met wat extra lenteui en eventueel wat extra chilipeper en koriander.