Carpaccio van rode biet met burrata en venkeldressing

Als tweede feestgerecht wil ik jullie met ongelofelijke overtuiging aansporen om deze carpaccio van rode biet op tafel te zetten. Geloof me als ik zeg dat ik al menig rode biet hater heb bekeerd met dit bordje. De carpaccio dresseer je al op voorhand op de bordjes en ook de dressing staat te popelen om eindelijk zijn deel van de job te mogen uitvoeren. Het enige wat je op het moment zelf nog moet doen is de burrata op het bord leggen en afwerken. Dit gerecht is een TOPPER!

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 rode bieten (grootte van een tennisbal)
  • olijfolie
  • 1 el venkelzaad
  • 1 teentje look (geperst)
  • 100 ml olijfolie
  • 50 ml witte balsamico azijn
  • 1 tl kruidenzout
  • peper
  • 1 tl honing
  • 2 el citroensap
  • 4 bollen burrata
  • enkele takjes venkelloof (of dille)
  • 2 el geroosterde pijnboompitten

 

Aan de slag!

  • Draai de bieten afzonderlijk in aluminiumfolie. Leg ze in een oven van 180°. Een beetje afhankelijk van de grootte laat je ze garen. De mijne lagen er 1 uur in. Check met een aardappelschiller of ze gaar zijn. Laat ze daarna helemaal afkoelen in de ijskast. (Dit kan je eventueel een dag op voorhand doen.)
  • Rooster het venkelzaad even in een droge pan. Kneus het daarna in een vijzel of doe dit met een zware kookpot op een snijplank.
  • Meng het venkelzaad met de look, olijfolie, balsamico, peper, kruidenzout, honing en citroensap. Laat even trekken.
  • Schil de bietjes en snijd ze in dunne plakjes. Dit gaat het best met een mandoline. Verdeel ze daarna over 4 bordjes. Kruid met grof zout en peper.
  • Lepel 2 el van de dressing over de carpaccio en leg per bord een bol burrata in het midden. Lepel ook hier een eetlepel dressing over.
  • Werk eventueel af met enkele pluksels venkelloof en pijnboompitten.

Deze producten zijn onmisbaar voor dit recept

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!